Kert- és tájépítészet

Az Art Vital Kft. megalakulása óta kiemelt odafigyeléssel kezeli az általa tervezett épületek és létesítmények környezetének formálását. A cég tevékenysége során több alkalommal találkozott olyan igényes szakmai feladatokkal, melyek közelebb vitték a kert- és tájépítészet szépségének megismeréséhez, és a témában történő szakmai elmélyüléshez. A saját építész tervezői tevékenység során tapasztalt nehézségek, a kültéri termékek, berendezések témájában hiányzó, vagy nehezen hozzáférhető választék, és a szakosodott, összefogottan megtalálható kínálat hiánya a cég vezetését arra az elhatározásra juttatta, hogy a témával komolyabban foglalkozzon.

Az elmúlt években a Kft. Nyíregyháza szélén, az új METRÓ Áruház és az Ipari Park között, a Debreceni út 348. szám alatt azzal a szándékkal vásárolt jelentős földterületet, hogy azon egy műfajában a környéken egyedülálló, kültéri megoldásokat, anyagokat, termékeket és technológiákat bemutató parkot hoz létre, és a bemutatott termékek megvásárlását, megrendelhetőségét is lehetővé teszi kereskedelmi, vagy fővállalkozói konstrukció keretében.

Az előbbi koncepció jegyében született meg a Debreceni úti PARK, mely családi házzal rendelkezőknek, építeni szándékozóknak, települési arculatformálóknak, közterületet gondozóknak, telephelyüket alakítóknak, tervezőknek és kivitelezőknek kíván ötleteket, kereskedelmi és igény esetén tervezői vagy kivitelezői hátteret nyújtani. 

Az utca felőli látvány meghatározó része a DIRICKX kerítésrendszer színes és formagazdag elemeinek játéka, melyek mögött a parkban mintafelületeken mutatjuk be az ABeton díszburkolat család szinte teljes termékskáláját. A főtér mellett kialakítottunk egy barátságos, egyedi favázas mintaházat, mely igény szerint korrigálva, vagy változatlan formában megrendelhető, tavat építettünk és automata öntözőrendszereket telepítettünk a GARDENA termékcsalád választékának bemutatására, és dombot hoztunk létre sziklakertek, egyéb mozgalmas terepen megvalósítható megoldások bemutatására. A parkot tovább gazdagítjuk utcabútorokkal és berendezésekkel, játszótéri elemekkel, FORMENTA zászlórudakkal, kültéri világítótestekkel, és mindazon példaként kiállítható kültéri tárgyakkal, melyeket bemutatásra és forgalmazásra érdemesnek és alkalmasnak találunk. A parkban folyamatosan szakmai rendezvényeket, nyílt napokat kívánunk tartani, melyeken egy-egy meghatározó termékcsalád bemutatására kerülhet sor.

A termékbemutató park impozáns megjelenését folyamatosan fejlődő dísznövényzettel kívánjuk gazdagítani. A PARK-ban kert- és tájtervező munkatársunk valamint kereskedő kollégánk
szakmai tanácsokkal, információkkal és ebben a műfajban egyedülálló termékskálával és szolgáltatással várják az érdeklődőket.